Herentals ‘Schakelt’ mee
Op zondag 28 augustus wordt de zomer feestelijk afgesloten met de Schakel, een groot fietsevenement in de hele Kempen. Naar goede gewoonte ‘Schakelt’ Herentals mee. Het vertrekpunt en de controleplaats liggen dit jaar op het parkeerterrein achter zaal ’t Hof aan de Grote Markt 41. Vertrekken kan tussen 8 en 14 uur. Vanuit Herentals kunt u kiezen voor 23 verschillende routes, in afstand variërend tussen 12 en 110 kilometer. In de tuinzaal en op het terras kunnen de deelnemers genieten van een heerlijke verfrissing, een snelle snack en streekproevertjes. Er is ook livemuziek.
 
Parkrock: ‘Bekijk het eens nuchter’
Parkrockvindt dit jaar plaats op donderdag 23 juni in het Stadspark. De Fantmobiel zal opnieuw van de partij zijn. Deze infocaravan bevat allerlei informatie over alcohol- en drugpreventie onder de vorm van gadgets, affiches en folders. Verder kunnen de jongeren naar de Feest!-site surfen, een parcours afleggen met een dronkemansbril en een preventiepretpakket winnen.
 
Sinds vorig jaar is de verkoop en het schenken van alcohol aan jongeren onder de zestien jaar wettelijk verboden. Bij het controleren van de rugzakken, zullen de medewerkers ook de leeftijd van de feestvierders controleren. Wie nog geen zestien jaar is, krijgt een stempel met een streep erdoor op de hand. Zo weten de tappers dat ze aan deze jongeren geen alcohol mogen schenken.
 
Stad bestrijdt processierupsen
De zomer staat voor de deur en de eerste eikenprocessierupsen zijn reeds opgedoken. De behaarde rupsen kunnen ernstige jeukhinder veroorzaken. Het stadsbestuur neemt daarom zijn verantwoordelijkheid om de processierupsen te bestrijden. Zowel de haarden op openbaar domein als op privédomein worden weggenomen op kosten van het stadsbestuur. De stad verzamelt de meldingen en zorgt er voor dat de bestrijdingsfirma het juiste adres krijgt.